Frenkie de Jong betreurt uitschakeling van 'zijn' Ajax: "Écht balen"

11 december 2019 – Frenkie de Jong won dinsdagavond met 1-2 van Internazionale met FC Barcelona. De Catalanen waren al zeker van groepswinst en speelden daarom met een B-opstelling, waardoor ook De Jong maar een half uurtje meespeelde. De middenvelder was blij de overwinning van Barça, maar baalde omdat 'zijn' Ajax werd uitgeschakeld.

Frenkie de Jong betreurt uitschakeling van 'zijn' Ajax: "Écht balen"

Na afloop van de wedstrijd tegen Internazionale was te zien dat De Jong zichtbaar baalde van de uitschakeling van zijn oude club. De teleurstelling was van de middenvelder zij gezicht af te lezen nadat hij de uitslag van zijn oude club op de grote schermen in het stadion zag. "Daar baalde ik wel écht van", sprak De Jong tegenover ELF Voetbal. "Ik keek al in de rust naar de tussenstand bij Ajax tegen Valencia en ik zag toen al dat men tegen een 0-1 achterstand aan keek. Dan heb je echter toch nog hoop dat men het goed gaat maken in de tweede helft."

De 22-jarige spelverdeler volgt de verrichtingen van zijn oude club nog altijd op de voet en denkt dat de uitschakeling voortkwam uit de wedstrijd tegen Chelsea. "In mijn ogen heeft die wedstrijd in Londen ze de das om gedaan. Daar had de wedstrijd namelijk heel anders moeten verlopen", zei hij.

FC Barcelona
In tegenstelling tot Ajax kende Barcelona weinig problemen in de groepsfase en werd ook de laatste wedstrijd tegen Internazionale winnend afgesloten. De ploeg was al geplaatst en gunde de vertrouwde namen als Lionel Messi, Gerard Pique rust. Ook De Jong begon als wissel. "Vandaag denk ik dat de trainer me net als wat andere spelers rust gaf en dat ik daardoor pas in de tweede helft hoefde in te vallen. Dat weet ik echter niet zeker, maar het lijkt er wel op. Dit weekend spelen we namelijk tegen Real Sociedad wat doorgaans geen eenvoudige wedstrijd is voor Barcelona en daarna mogen we ons klaar gaan maken voor El Clasico."

Ajax

gerelateerd