Jørgensen blijft achter in Rotterdam, Boadu mee met AZ

11 december 2019, 10:29   Bijgewerkt: 11 december 2019, 10:38

Nicolai Jørgensen moet het Europese duel van Feyenoord met FC Porto laten schieten. Vanwege persoonlijke omstandigheden blijft de spits achter in Nederland, zo meldt Feyenoord via de officiële kanalen. De Rotterdammers vliegen woensdagochtend naar Portugal. Dat doet Dick Advocaat met in totaal negentien spelers.

Het afhaken van Jørgensen is een nieuwe tegenslag voor Feyenoord, dat ook al over een volle ziekenboeg beschikt. Geblesseerden Kenneth Vermeer, Edgar Ié, Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps ontbreken ook allemaal. Justin Bijlow, herstellende van een elleboogblessure, reist voor de zekerheid wel mee. Ook doelman Joey Koorevaar van Feyenoord onder de negentien stapt in het vliegtuig. Deze maatregelen houden verband met de blessure van Elber Evora. De doelman van Jong Feyenoord zat tegen Vitesse nog op de bank, maar raakte maandag geblesseerd

AZ

Hoewel Myron Boadu geschorst is, reist de spits met AZ mee naar Manchester. Ook aankoop Hakon Evjen stapt in het vliegtuig met de selectie. Omdat Evjen pas na de winterstop speelgerechtigd is, neemt hij donderdag op Old Trafford plaats naast Boadu. De kersvers Oranje-international ontving twee weken geleden tegen Partizan twee keer geel waardoor hij een schorsing uitzit. Zodoende lonkt een basisplaats voor Ferdy Druijf, de man die AZ aan Europese overwintering hielp.

AZ speelt tegen Manchester United om de eerste plaats. Groepswinst zou AZ een geplaatste status opleveren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen