Cillessen moet vrezen na blessure: "Niemand zeker van zijn plek"

11 december 2019, 15:31   Bijgewerkt: 11 december 2019, 15:47

Jasper Cillessen is niet zeker van zijn basisplaats wanneer hij weer terugkeert van zijn blessure. Zo vertelt Valencia-trainer Albert Celades tegenover Spaanse media. De vervanger van de Nederlandse sluitpost Jaume Doménech maakte een goede indruk in de goal van de Spaanse ploeg en hield de laatste twee wedstrijden zijn doel schoon.

Cillessen verruilde afgelopen zomer zijn reserverol bij FC Barcelona in voor een plek als eerste keeper bij Valencia. De Nederlander is, mits hij fit is, de eerste keus gebleken voor Celades, maar kan na een aantal twijfelachtige optredens niet rekenen op de steun van de volledige achterban. Na de blessure van Cillessen nam Doménech zijn plek in en in de laatste twee wedstrijden deed hij dat meer dan verdienstelijk met twee keer de nul.

Na de wedstrijd tegen Ajax ging Celades in op de keeperskwestie bij Valencia. "Doménech heeft dezelfde kansen als iedere andere speler", zei hij in gesprek met Superdeporte. "Geen enkele speler is bij ons zeker van een basisplaats. Ook Cillessen niet. We denken over iedere positie na, zo ook voor de keeperspositie."

Cillessen keepte veertien van de zestien wedstrijden en kreeg daarmee het grootste deel van de wedstrijden de voorkeur, maar dat hoeft volgens Celades niks te betekenen voor de toekomst. "Het klopt dat Jasper de meeste wedstrijden heeft gekeept, maar Domenech is een keeper die bij het niveau van Valencia past. We hebben alleen maar goede verhalen over hem. Hij laat zich nu van zijn beste kant zien."

Dit weekend staat de wedstrijd tegen Real Madrid op het programma. Het is nog niet bekend of Cillessen voor die wedstrijd wel weer fit genoeg is. De Nederlander kampt nog altijd met een kuitblessure.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen