Atlético krijgt twee penalty's cadeau: geen illusies voor Bosz

11 december 2019, 22:54

Atlético Madrid heeft zich als zestiende en laatste club verzekerd van Champions League-overwintering. Een thuiszege op hekkensluiter Lokomotiv Moskou was voor Los Rojiblancos genoeg om als tweede in Groep D te eindigen en Bayer Leverkusen naar de Europa League te dirigeren. De ploeg van Peter Bosz en Daley Sinkgraven ging in de slotfase onderuit tegen koploper Juventus – zonder Matthijs de Ligt – op, maar het resultaat van die wedstrijd was al niet meer van belang.

Atlético Madrid-Lokomotiv Moskou 2-0

De Hongaarse arbiter Viktor Kassai had in het openingskwartier al twee keer naar de stip moeten wijzen: doelman Anton Kochenkov maakte een knullige overtreding op João Félix en Rifat Zhemaletdinov beging een al even klunzige handsbal op de rand van de zestien meter. Kieran Trippier schoot via de handschoen van Kochenkov nog op de paal, Félix nam even later plaats achter de bal en maakte geen fout: 1-0.

De thuisploeg leek voor rust nog uit te lopen naar 2-0, maar de VAR zag dat Álvaro Morata een paar millimeters buitenspel stond en zette een streep door de treffer. Na een klein uur spelen viel de beslissing alsnog. Felipe promoveerde een voorzet van Koke op acrobatische wijze tot 2-0 en gidste de ploeg van Diego Simeone in veilige haven.

Bayer Leverkusen-Juventus 0-2

Juventus was al zeker van groepswinst en besloot om zonder De Ligt af te reizen naar Leverkusen. Trainer Bosz stelde Sinkgraven op als linksback en ging met zijn ploeg volle bak op jacht naar de overwinning. Gianluigi Buffon en zijn defensie bleven echter overeind en Juventus werd gevaarlijk in de tegenaanval: Cristiano Ronaldo schoot echter voorlangs. Na rust scoorde de Portugese superster wel, twee keer zelfs: zijn eerste treffer werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar Ronaldo sloeg een kwartier voor tijd alsnog toe na voorbereidend werk van Paulo Dybala. Gonzalo Higuaín maakte in de blessuretijd aan alle onzekerheid een einde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen