Sinkgraven hoopt op Europa League-finale met Leverkusen

12 december 2019, 08:42

Daley Sinkgraven hoopt nu met Bayer Leverkusen hoge ogen te gooien in de Europa League. Als het aan de Nederlander ligt, gaat de Duitse club voor de finale. "Dat is wel het doel. De kans? Moeilijk inschatten, maar we gaan ervoor", aldus Sinkgraven, die negentig minuten meespeelde.

Leverkusen had woensdag nog een theoretische kans om te overwinteren in de Champions League. Daarvoor moest Die Werkself een zege boeken op Juventus en mocht Atlético Madrid niet winnen van Lokomotiv Moskou. Omdat Atlético al gauw aan de winnende had was, kon dat scenario vlug de prullenbak heen.

Uiteindelijk verloor Leverkusen zelf ook met 0-2. "Natuurlijk teleurstellend, je wilt het goed afsluiten", zegt Sinkgraven tegen het Algemeen Dagblad. "Ik vind wel dat we een goede pot hebben gespeeld. Zeker de eerste helft zag het er goed uit."

Volgens Sinkgraven gebeurde dat volgens de Bosz-filosofie. "Ik denk niet dat Juventus gewend is om tegen zo'n voetballende ploeg te spelen. De eerste helft hadden zij daar moeite mee. Jammer dat we daar niet van konden profiteren", aldus de voormalig Ajacied, die dinsdag zijn oude club zag verliezen. "Vorig jaar heb ik een fantastisch seizoen gehad met de jongens. Ik bewaar er goede herinneringen aan. Jammer dat het zo eindigt voor Ajax."

In theorie is het mogelijk dat Leverkusen en Ajax elkaar in de eerstvolgende ronde van de Europa League al treffen. De Duitsers zitten bij de loting van maandag in pot 2, terwijl Ajax in pot 1 zit. 

Lees ook: Ajax kent als geplaatste ploeg eerste mogelijke opponenten

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen