De Roon: "Ik kan niet geloven wat we hebben gepresteerd"

12 december 2019, 09:34   Bijgewerkt: 12 december 2019, 09:39

Marten de Roon zoekt naar woorden voor de historische prestatie van Atalanta. De Champions League-debutant kreeg het op de valreep voor elkaar te overwinteren in het miljardenbal. "Ik kan niet geloven wat we hebben gepresteerd", aldus De Roon.

De prestatie is extra bijzonder omdat Atalanta na drie groepswedstrijden nog op nul punten stond. Na het gelijkspel tegen Manchester City (1-1) en de zege op Dinamo Zagreb deden de Italianen plotseling weer volop mee. Gisteren (woensdag) tegen Shakhtar Donetsk maakte Atalanta de comeback compleet. In Oekraïne werd het 0-3.

"Ik heb er geen woorden voor. Wij waren geweldig, ongelooflijk", zegt De Roon tegen Tuttomercatoweb. "De tweede helft tegen Manchester City gaf ons al veel vertrouwen. Daarna speelden we goed tegen Dinamo Zagreb. Ook hadden we geluk dat Dinamo en Shakhtar tegen elkaar gelijk speelden."

De 0-3 overwinning op Shakhtar vindt De Roon verdiend. "In de eerste helft creëerden we drie, vier grote kansen. Shakhtar zat mis door druk op ons te zetten. In de tweede helft domineerden we. Na de rode kaart van Shakhtar was het klaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen