Spoorboekje: Heerenveen - Willem II, beslissing tweede periode

13 december 2019, 07:00   Bijgewerkt: 12 december 2019, 23:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 13 december.

Wedstrijden

sc Heerenveen – Willem II (20.00 uur)

AZ - Ajax en Feyenoord - PSV zijn de krakers van komend weekend, maar sc Heerenveen tegen Willem II is een goede derde. De nummers vijf en vier van de Eredivisie staan in het Abe Lenstra Stadion tegenover elkaar. Het verschil op de ranglijst is slechts één punt. Beide teams barsten van het vertrouwen. Heerenveen verloor voor eigen publiek nog geen enkele keer, Willem II zorgde voor een daverende verrassing in de uitwedstrijd tegen Ajax. Genoeg ingrediënten dus voor een spektakelstuk in Friesland.

FC Volendam – MVV (20.00 uur)

FC Volendam kan vrijdagavond de tweede periodetitel pakken in de Eerste Divisie. De ploeg van Wim Jonk is bij een zege op laagvlieger MVV zeker van het feestje, terwijl het bij een remise afhankelijk is van concurrent SC Cambuur. De Leeuwarders spelen tegen Jong Ajax – ook zij kunnen nog met de eer aan de haal gaan – en moeten een beter resultaat boeken dan Volendam om de periode te pakken.

1899 Hoffenheim – FC Augsburg (20.00 uur)

Na zeges op Schalke 04 en Bayern München had Hoffenheim tegen laagvliegers 1. FC Mainz en Fortuna Düsseldorf zich aan kop van de Bundesliga kunnen melden, maar in de laatste drie duels pakte Alfred Schreuder slechts één punt. Daarom moet er tegen FC Augsburg en Union Berlin de komende duels zes punten worden gepakt om niet af te haken in de brede subtop van Duitsland. 

Voetbal op tv

20.00 uur: SC Cambuur – Jong Ajax, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: FC Volendam – MVV, FOX, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: sc Heerenveen – Willem II, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: Schakelkanaal FOX, FOX Sports 1, live verslag van de belangrijkste duels

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20.30 uur: 1899 Hoffenheim – FC Augsburg, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen