Laatste wedstrijd Blom in Europa: "Tijd om stokje over te dragen"

12 december 2019, 13:17   Bijgewerkt: 12 december 2019, 13:22

Internationaal sluit Kevin Blom zijn carrière af, maar dat betekent niet dat zijn loopbaan helemaal ten einde is. In Nederland blijft de arbiter fluiten. "Maar ik ben dit jaar ook 45 geworden, dan is het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe lichting", legt Blom zijn besluit uit.

Blom fluit donderdagavond voor het laatst een Europese wedstrijd. Espanyol - CSKA Moskou in de Europa League is zijn laatste kunststukje. "Björn Kuipers zei dat ik nog één keer moest genieten met de badge op m'n borst en Roberto Rosetti (UEFA's scheidsrechtersbaas, red.) zei dat de deur bij de UEFA altijd openstaat voor me", vertelt Blom aan Voetbal International. "Dat geeft toch aan dat ze me waarderen."

Als scheidsrechter blijft hij actief in de Eredivisie. "Fluiten zit echt in mijn hart, ik vind het geweldig om te doen. Ik ben de eerste scheidsrechter in Nederland die vijftien jaar internationaal actief is geweest, er zijn maar heel weinig arbiters die op jonge leeftijd beginnen en dan de hele rit uitzitten. In de aanloop naar wedstrijden ontmoet je natuurlijk veel mensen en die kennen je allemaal. Ook dat is een bevestiging dat je het heel lang goed hebt gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen