Ajax was online hot in 2019: hoge scores op Google en Twitter

12 december 2019, 15:01

Ajax was hot in 2019 en dat blijkt ook uit internetcijfers van het afgelopen kalenderjaar: de Amsterdamse voetbalclub was daarin de meest gegoogelde term in Nederland. Ook op Twitter werd de club binnenland en mondiaal veel genoemd.

Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Ajax voert de lijst aan wat betreft gegoogelde woorden in Nederland, waarop het WK Vrouwen op nummer twee staat. Verder staan er geen sportspecifieke zoektermen in Google's top in Nederland.

Meest gegoogeld in 2019:

1. Ajax

2. WK Voetbal Vrouwen

3. Notre Dame

4. Julen

5. Duncan Laurence

6. Bridget Maasland

7. Iris Hond

8. Utrecht

9. Europese Verkiezingen

10. Val van de Berlijnse muur

Ajax ook op Twitter

Ook op Twitter (wereldwijd) scoort Ajax over 2019 erg goed: de Amsterdammers zitten bij de beste tien sportclubs ter wereld waarover getweet werd in 2019. Daarmee doen ze het beter dan bijvoorbeeld Bayern München, Champions League-finalist Tottenham Hotspur en Juventus.

Qua hashtags in Nederland scoorde Ajax ook goed. #dtv is nog altijd de meest populaire hashtag van Nederland over 2019, gevolgd door #boerenprotest en #brexit als nummers drie en twee. Maar de Amsterdammers staan met #Ajax wel in de Nederlandse toptien over het afgelopen kalenderjaar en is daarin terug te vinden op de achtste plaats. Wereldwijd scoren alleen FC Barcelona en Real Madrid beter als het gaat om de gebruikte hashtags van voetbalclubs. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen