ABN Amro verlegt bij Ajax focus naar versterken vrouwenteams

12 december 2019, 17:53

Het einde van de samenwerking tussen Ajax en ABN Amro is nog niet in zicht. De Amsterdammers communiceren via de officiële kanalen dat er overeenstemming is bereikt over een verlenging van het sponsorcontract. De bank gaat zich vanaf heden focussen op het versterken van de vrouwenteams binnen Ajax.

De samenwerking is verlengd tot medio 2023. ABN Amro is al ruim 25 jaar verbonden aan Ajax, waarvan vijf jaar als hoofdsponsor van het vrouwenvoetbal. 'ABN AMRO  gaat in 2020 samen met Ajax nog meer inzetten op het vergroten van de zichtbaarheid en verder ontwikkelen van deze tak. De bank zet hiermee vol in op het versterken van diversiteit en duurzaamheid in de sport. Deze thema's hebben een belangrijke plek in de strategie van ABN AMRO', meldt Ajax.

De club en sponsor gaan zich inzetten op het versterken van alle vrouwenteams: van de jeudopleiding tot het eerste elftal. "We staan aan de vooravond van een nieuwe stap in de stormachtige ontwikkeling van het vrouwenvoetbal: steeds meer meisjes voetballen, veel vooraanstaande mondiale speelsters komen uit Nederland en de aandacht van de media neemt toe. We hebben ambitie bij Ajax om het vrouwenvoetbal nog veel groter te maken, en met ABN AMRO aan onze zijde gaan we deze ambities waarmaken", reageert Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen.

"Het is mooi dat ABN AMRO zich ook de komende jaren verbindt aan Ajax en het vrouwenvoetbal. Waarbij ze zich al begin jaren '90 als shirtsponsor committeerden aan de club. Daarna maakten ze de overstap naar Jeugd en de Vrouwen. ABN AMRO en Ajax hebben een lange historie samen. Vanaf 2020 gaat ABN AMRO zich volledig richten op de Ajax Vrouwen. Dit past mooi bij de diversiteit binnen de club en in de sport. De ontwikkeling van het vrouwenvoetbal sluit goed aan bij onze positionering For The Future", aldus een verheugde Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen