Jansen onder de indruk: "Winnen van Ajax doen weinig ploegen"

12 december 2019, 18:21

In het Abe Lenstra Stadion nemen vrijdagavond de verrassende nummers vijf en vier van de Eredivisie het tegen elkaar op: sc Heerenveen en Willem II. De Tilburgers zorgden in de vorige speelronde voor een daverende stunt door in Amsterdam te winnen van Ajax (0-2). "Ontzettend knap", aldus Heerenveen-coach Johnny Jansen in zijn vooruitblik.

"Winnen van Ajax doen maar weinig ploegen. Ook nog eens ín Amsterdam. Heel knap. Willem II zal aan die overwinning een heel goed gevoel hebben overgehouden, veel positieve energie. Aan ons om daar vrijdag verandering in te brengen", blikt Jansen via de officiële kanalen vooruit op de wedstrijd in de subtop van de Eredivisie. "Ja, dat hadden van tevoren weinigen gedacht. Van ons, maar ook van Willem II. Zij staan terecht vierde nu dankzij een goede ploeg met veel kwaliteit, snelheid en voetballend vermogen in alle linies."

Jansen heeft weinig verrassingen in petto voor vrijdag. Mocht er niets geks gebeuren, dan start Heerenveen tegen Willem II met dezelfde spelers die afgelopen zondag ook aan de aftrap stonden tegen RKC Waalwijk (1-3). Hoe hij de Tilburgers wil bestrijden, vertelt Jansen ook. "Eigenlijk door zoals we altijd willen voetballen. Door vanuit een besloten organisatie te spelen, met elkaar te verdedigen en goed zijn wanneer we counteren. Hopelijk kunnen we ook weer een stap zetten in balbezit. Aan de bal moet het nog dominanter."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen