Feyenoord verliest ondanks comeback en ligt uit Europa

12 december 2019, 23:02   Bijgewerkt: 12 december 2019, 23:09

Feyenoord is uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg van trainer Dick Advocaat verloor in Estádio do Dragão met 3-2 van FC Porto. De Rotterdammers kwamen snel met 2-0 achter na een treffer van Díaz en een eigen doelpunt van Tyrell Malacia. Een comeback met goals van Botteghin en Larsson leek een knotsgekke ontsnapping in te leiden, maar de 3-2 van Tiquinho Soares kwamen de bezoekers niet meer te boven.

Een plaats in de volgende ronde had Feyenoord niet meer in eigen hand. Het moest in ieder geval zelf van FC Porto winnen en hopen dat Rangers datzelfde zou doen in eigen huis tegen Young Boys. Porto kreeg in het zeer matig gevulde eigen stadion de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Luis Díaz mikte de bal in de linkerhoek, maar met een zweefduik redde Feyenoord-goalie Nick Marsman. Drie minuten daarna had ook Feyenoord op voorsprong kunnen komen, maar een vrije trap op de rand van de zestien werd door Steven Berghuis hard op Porto-keeper Agustín Marchesín geschoten.

Feyenoord knokt zich terug

De hoofden bleven echter niet hangen bij Feyenoord en aanvoerder Botteghin maakte drie minuten na de 2-0 de aansluitingstreffer door een hoekschop van Orkun Kokcü raak te koppen: 2-1. Porto hield de tent niet dicht en Feyenoord kwam er een aantal keer goed doorheen. Dit resulteerde drie minuten na de 2-1 zelfs in de 2-2. Nadat Larsson op aangeven van Malacia eerst nog een kans had gemist, schoot hij direct daarna wél in de verre hoek raak.

Beide ploegen gaven ruimtes weg en dat maakte het, samen met alle doelpunten, een zeer vermakelijk duel. Omdat Rangers ook nog op 1-0 was gekomen tegen Young Boys zagen de zaken er voor Feyenoord ineens een stuk rooskleuriger uit, maar in de 33ste minuut moesten de Rotterdammers toch weer tegen een achterstand aankijken. Marcos Senesi werd aan de zijlijn kinderlijk eenvoudig uitgespeeld door Moussa Marega. Hij legde de bal terug, zag in eerste instantie Marsman redden op een schot, maar Soares tikte de rebound binnen: 3-2. Het lukte Feyenoord dit keer niet om opnieuw snel terug te komen en het had mazzel dat diezelfde Soares uit een hoekschop over kopte, waardoor de marge van Porto bij rust beperkt bleef.

Kansen op gelijkmaker

Pas twintig minuten voor tijd begon Feyenoord, dat zelf overigens ook weinig weggaf, meer van zich af te bijten en met wat geluk had zomaar de 3-3 kunnen vallen toen via Jens Toornstra de bal op de paal eindigde. Vijf minuten daarna had ook invaller Luciano Narsingh de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij stuitte op doelman Marchesín. Feyenoord begon steeds meer risico's te nemen met veel spelers op de helft van Porto. Kansen leverde het slotoffensief echter niet op, waardoor de Portugezen zonder al te grote moeite de overwinning uit het vuur wisten te slepen en zodoende een plek in de volgende ronde veiligstelden. Het andere ticket is voor Rangers, terwijl Feyenoord als hekkensluiter het toernooi roemloos verlaat.

Opstelling en beoordelingen:*

Feyenoord: Nick Marsman 5; Lutsharel Geertruida 6, Eric Botteghin 6,5, Marco Senesi 5,5, Tyrell Malacia 6; Leroy Fer 6, Jens Toornstra 6,5 (72. Yassin Ayoub 5,5), Orkun Kökcü 6,5 (75. Renato Tapia - ); Steven Berghuis 5,5, Luis Sinisterra 6,5 (72. Luciano Narsingh ), Sam Larsson 6,5

Man of the match: Sam Larsson

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen