ADO houdt ruziënde assistent De Graaf voorlopig thuis

13 december 2019, 11:33   Bijgewerkt: 13 december 2019, 12:48

ADO Den Haag-assistent Edwin de Graaf blijft voorlopig thuis. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Volgens de verklaring gaat het om (privé) omstandigheden. Diverse media meldden deze week al dat een uit de hand gelopen ruzie met speler Donny Gorter de aanleiding is. Ondertussen blijft ADO in gesprek met De Graaf over hoe de toekomst eruit zal zien.

Het conflict tussen de assistent en Groter ligt in de privé-sfeer, zo luidden de berichten in de media. De ruzie liep zo hoog op dat Gorter De Graaf te lijf ging. Voor Gorter krijgt dit geen gevolgen, binnen de spelersgroep heerst begrip voor zijn situatie. Voor De Graaf zou geen basis meer zijn om aan te blijven. Maar van een ontslag is tot dusver geen sprake. Manager voetbalzaken Jeffrey van As: "We zijn momenteel met Edwin in gesprek en in afwachting van de uitkomsten van de gesprekken is er in gezamenlijk overleg besloten dat hij zich tot nader order niet op de club zal melden."

Lees ook: Heesen heeft alleen stagiair Teixeira over als assistent bij ADO

Door het incident en de gevolgen daarvan is de technische staf verder uitgehold. De Graaf werd een week eerder na het vertrek van Fons Groenendijk nog doorgeschoven als eerste assistent. Nu hij op non-actief staat, neemt Virgilio Teixeira plaats op de bank naast interim-trainer Dirk Heesen. De beloftencoach liep al twee dagen per week stage bij het eerste elftal. Teixeira zit tot de winterstop in ieder geval in de dug-out. ADO speelt nog tegen FC Groningen en Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen