Jansen baalt van verlies, Hamstra rekent op contractverlenging

13 december 2019, 23:19   Bijgewerkt: 13 december 2019, 23:45

Johnny Jansen baalde vrijdagavond van de nederlaag die sc Heerenveen leed tegen Willem II – voor het eerst sinds lange tijd in eigen huis weer eens een verliespartij. Toch keek de coach vooral naar zijn eigen ploeg. "Het gaat mis bij de tegengoals, dat zijn persoonlijke fouten", zei de oefenmeester, met wie de club snel om tafel gaat om zijn in de zomer aflopende contract te verlengen.

"Uiteindelijk verlies je hier wel door twee persoonlijke fouten", baalde Jansen tegenover FOX Sports. Aan beide treffers van Willem II gingen Friese fouten vooraf. Aanvallend moest het echter ook beter, vond hij. "We hebben veel schietkansen gehad rond het zestienmetergebied, maar dan moeten de ballen wel op doel. Ook moet de bezetting voor de goal beter als er iemand vanaf de zijkanten doorkomt. In de eindfase gingen we met Sven (Botman, red.) voorin spelen, maar dat hebben we niet goed uitgespeeld."

Contractverlenging

Verder werd technisch manager Gerry Hamstra ook voor de camera gehaald: aan hem werd gevraagd of de geruchten, dat sc Heerenveen het contract van trainer Jansen snel wil verlengen, kloppen. "Dat is wel de intentie", bevestigde hij. "We gaan snel met Johnny in gesprek, maar dat moet nog wel beginnen. Er is deze week een aantal afspraken gemaakt, ik ga er vanuit dat we nog lang van Johnny kunnen genieten", zei Hamstra.

Lees ook: 'Heerenveen wil succescoach Jansen graag snel langer binden'

Jansen begon negentien jaar geleden als jeugdtrainer in Heerenveen en bekleedde diverse functies. Hij was hoofd jeugdopleiding en werkte sinds 2014 als assistent-trainer bij het eerste elftal. Hij werkte in die functie samen met coaches Dwight Lodeweges, later onder Foppe de Haan, Jurgen Streppel en Olde Riekerink. Van die laatste nam de coach afgelopen seizoen het stokje (eerst tijdelijk) over en deze zomer werd hij met een eenjarig contract aangesteld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen