De Wit treft oude club: "Nu willen we ons graag meten met Ajax"

14 december 2019, 11:20

Hij doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax en schopte het zelfs tot het eerste elftal, maar sinds deze zomer komt Dani de Wit uit voor AZ. Zondag staat hij in de Eredivisie-topper voor het eerst tegenover zijn oude club. "Ik heb nog nooit tegen Ajax gespeeld, dus het is heel bijzonder", zegt de 21-jarige middenvelder tegen de NOS.

Ajax gaat met 41 punten aan kop in de Eredivisie. AZ volgt op slechts drie punten. Ondanks dat de Alkmaarders dit seizoen veel indruk maken en het thuisvoordeel hebben, beschouwt De Wit Ajax als favoriet. "Maar dit seizoen hebben we al laten zien wat we kunnen. We zijn tot veel in staat. In de Europa League en in de competitie, ook in de toppers tegen Feyenoord en PSV. Nu willen we ons graag meten met Ajax."

Door de sportieve crisis bij PSV, wordt AZ als belangrijkste concurrent voor Ajax in de titelrace beschouwd. "We doen leuk mee, maar het seizoen duurt nog heel erg lang. We moeten het zien vast te houden, maar kunnen zondag een eerste stap zetten. We willen graag gelijkkomen, daarvoor moeten we zien te winnen", vervolgt De Wit, voor wie de wedstrijd van zondag dubbel speciaal is. "Het is mijn eerste keer in het AFAS-stadion en dan uitgerekend tegen Ajax. Voor mij persoonlijk wordt het een heel bijzondere wedstrijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen