Dramatisch begin en eind verpest debuut Gattuso

14 december 2019, 20:30   Bijgewerkt: 14 december 2019, 20:40

Het debuut van Gennaro Gattuso heeft Napoli geen resultaat gebracht. De Serie A-club, bezig aan een zeer matige reeks in de competitie,liep op eigen terrein in een vrij treurige ambiance tegen Parma tegen een nieuwe dreun aan: 1-2.

Afgelopen woensdag werd Carlo Ancelotti luttele uren na de 4-0 zege (!) op KRC Genk in de Champions League op staande voet ontslagen. De huidige zevende plaats in de Serie A was de reden van het ontslag van de ervaren oefenmeester, die wel wist de overwinteren in de Champions League. Een dag later werd Gattuso aangesteld als eindverantwoordelijke.

De start van Gattuso in het angstvallig lege eigen stadion was tegen Parma echter beroerd. Na vijf vier stonden de bezoekers met 0-1 voor, na een flater van Kalidou Koulibaly kon Dejan Kulusevski al heel vroeg de openingstreffer op zijn naam zetten. Tot overmaat van ramp raakte Koulibaly kort daarna geblesseerd en moest hij vervangen worden.

In het restant kreeg Napoli genoeg kansen, maar pas halverwege de tweede helft wist Arek Milik de gelijkmaker binnen te werken. Ondanks een slotoffensief ging de overwinning niet naar de club uit Napels, maar naar de gasten, Gervinho tikte in de tweede minuut van de blessuretijd de 1-2 binnen en daardoor wipt Parma over Napoli heen, De outsiders voor de titel, voorafgaand aan de competitie dan, staan nu slechts achtste en haken nog altijd niet aan in de strijd voor de Europese plaatsen.

Fortuna Düsseldorf – RB Leipzig: 0-3

RB Leipzig is in ieder geval tijdelijk de nieuwe koploper in de Bundesliga. De Duitse ploeg won het uitduel bij laagvlieger Fortuna Düsseldorf eenvoudig met 0-3. Al na twee minuten trof Patrik Schick doel en een kwartier na rust maakte Timo Werner vanaf de strafschopstip de tweede Leipzig-treffer. In het slotkwartier prikte Nordi Mukiele ook een goaltje mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen