ADO laat punten liggen tegen tiental van FC Groningen

14 december 2019, 20:36   Bijgewerkt: 14 december 2019, 21:43

ADO Den Haag is er zaterdagavond niet in geslaagd om drie punten te pakken tegen FC Groningen. De Hagenaars stonden na een rode kaart voor Deyovaisio Zeefuik ruim 45 minuten met een mannetje meer op het veld, maar konden dat overwicht niet uitdrukken in een overwinning: 1-1. De bezoekers blijven voor de vierde competitiewedstrijd op rij zonder overwinning, al hadden zij in het tweede bedrijf zelfs de beste kansen op de overwinning.

ADO en Groningen wisten vorige week niet te overtuigen en dus besloten beide trainers in te grijpen. Aan de kant van de thuisploeg ontbrak Crysencio Summerville, die de gehele week niet op het trainingsveld stond. Hij begon op de bank en werd in de basiself van trainer Dirk Heesen vervangen door Danny Bakker. De bezoekers traden in het Cars Jeans Stadion aan zonder Ahmed El Messaoudi en Ko Itakura. Gabriel Gudmundsson en Mike te Wierik verschenen op hun beurt wel aan de aftrap.

Beide ploegen wisten tot op heden niet veel tot scoren te komen in de Eredivisie, maar toch maakten ze er een leuke eerste helft van in het Cars Jeans Stadion. Vooral Groningen probeerde de aanval te zoeken en werd gevaarlijk via de linkerkant. Uitblinker Gudmundsson was halverwege de eerste helft verantwoordelijk voor de verdiende voorsprong. Hij ging er razendsnel vandoor en bleef oog in oog met doelman Luuk Koopmans ijzig kalm: 0-1. Joel Asoro had daarna de tweede treffer op zijn schoen, maar hij stuitte wel op de goalie van ADO.

Vervolgens eiste Groningen-verdediger Zeefuik een negatieve hoofdrol op door in twee minuten tijd twee kaarten te ontvangen. Eerst kreeg de rechtsback geel vanwege het wegtrappen van de bal, nadat scheidsrechter Joey Kooij al had gefloten voor een vrije trap. John Goossens krulde die bal voor het doel, waar Tom Beugelsdijk klaar wist te leggen voor Tomas Necid. De spits uit Tsjechië was er als de kippen bij om de 1-1 tegen de touwen te knikken. Niet veel later kon Zeefuik het veld verlaten. Kooij werd door zijn VAR naar de kant gestuurd na een elleboogstoot van de Groninger, die zodoende met een directe rode kaart kon inrukken.

In de tweede helft was het echter niet te zien dat de thuisploeg met een mannetje meer op het veld stond. De bezoekers bleven loeren op de aanval en kregen zelfs de betere kansen. Kaj Sierhuis was tot twee keer toe dichtbij een nieuwe voorsprong van Groningen. Eerst krulde hij de bal net naast het doel van Koopmans om vervolgens op aangeven van Asoro tegen de lat te koppen. Aan de overkant dacht Erik Falkenburg voor de bevrijdende 2-1 te zorgen, maar Kooij keurde zijn doelpunt af vanwege een eerdere handsbal.

Diep in blessuretijd kreeg Beugelsdijk nog zijn tweede gele kaart en liet Asoro na om Groningen alsnog naar de drie punten te schieten. De razendsnelle aanvaller verscheen alleen voor Koopmans, maar schoot hard tegen de doelman aan. ADO blijft door het puntje op de zeventiende plek staan. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen koploper Ajax. Voor middenmoter FC Groningen staan er dit kalenderjaar nog twee thuisduels op het programma. Donderdag speelt de ploeg van Buijs in de KNVB Beker tegen FC Utrecht. Vervolgens wordt 2019 in eigen huis afgesloten tegen FC Emmen.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 7; Milan van Ewijk 6 (60. Elson Hooi 6), Tom Beugelsdijk 5.5, Shaquille Pinas 5, Aaron Meijers 6; Lex Immers 6, Danny Bakker 6, John Goossens 6 (86. Thom Haye -); Dion Malone 5.5, Tomas Necid 6, Erik Falkenburg 6.

FC Groningen: Sergio Padt 6.5; Deyovaisio Zeefuik 4, Samir Memisevic 6.5, Mike te Wierik 6, Django Warmerdam 6; Ajdin Hrustic 6, Azor Matusiwa 6, Gabriel Gudmundsson 7 (74. Mohamed El Hankouri -), Ramon Pascal Lundqvist 6 (90. Ko Itakura -); Kaj Sierhuis 6.5, Joel Asoro 6.5.

Man of the Match: Gabriel Gudmundsson

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen