Buijs schemert met vermoeden van partijdigheid arbiter Kooij

14 december 2019 – FC Groningen-trainer Danny Buijs is helemaal klaar met scheidsrechter Joey Kooij. De arbiter stuurde in het duel tussen ADO Den Haag en de Groningers (1-1) Deyovaisio Zeefuik met een rode kaart naar de catacomben vanwege een vermeende elleboogstoot, tot afgrijzen van Buijs. De trainer zelf werd in de tweede helft ook naar de tribunes verwezen.

Buijs schemert met vermoeden van partijdigheid arbiter Kooij

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bij FOX Sports doet de trainer zijn beklag over Kooij. "Ik kijk door een gekleurde bril maar volgens mij is het geen rood", doelt hij op de uitsluiting van Zeefuik. "Ik zie dat hij naar de bal kijkt en zijn handen gebruikt. Ik zie totaal niet dat hij een elleboog uitdeelt om Meijers er een te geven. Het is zeer opmerkelijk."

Lees ook: ADO laat punten liggen tegen gefrustreerd tiental van Groningen

Volgens de boze oefenmeester is het moeilijk te geloven dat Kooij weer een belangrijke rol speelt tegen Groningen. "Kijk, je moet er vanuit gaan dat de scheids onpartijdig is en zijn job doet. Maar we hebben hem een paar keer gehad als VAR en als scheidsrechter en in alle wedstrijden heeft hij in mijn optiek fouten gemaakt. Dat zijn de feiten die voor zich spreken. Dan vraag je aan hem of er meer speelt of dat het gewoon allemaal fouten zijn."

Of Buijs de scheidsrechter een bepaalde partijdigheid verwijt?  "Het kan toeval zijn, maar het is wel steeds het geval met hem."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd