Tiental van Anderlecht pakt punt op bezoek bij Standard Luik

15 december 2019, 16:30   Bijgewerkt: 15 december 2019, 16:39

Anderlecht heeft op bezoek bij Standard Luik knap een punt behaald. De ploeg uit Brussel kwam in de eerste helft al op achterstand tegen de nummer drie van de competitie en speelde de laatste twintig minuten met een man minder. Vlak voor de rode kaart kwam Anderlecht nog op 1-1 en dat was ook de eindstand.

Anderlecht kent een bijzonder moeizaam seizoen. De club kwam afgelopen week met een open brief aan de supporters om de supporters houvast te bieden in deze donkere tijden.  Een plek bij de eerste zes – een klassering die recht geeft op deelname aan de kampioenspoule – is heel ver weg. Op bezoek bij Standard Luik kwam de ploeg – met Derrick Luckassen in de basis en Michel Vlap op de bank - vijf minuten voor de rust op achterstand door een treffer van Selim Amallah.

In de tweede helft was het opnieuw moeizaam bij de gasten maar kwamen zij na dik ene kwartier spelen wel op gelijke hoogte door een goal van Kemar Roofe. Vijf minuten later kwamen de bezoekers echter met tien man te staan. In de slotfas was het dan ook vooral tegenhouden en werd een punt gekoesterd. Het zou bij 1-1 blijven en daardoor blijft Anderlecht staan op de tiende plek.