Brazilië simpel langs tegenvallend Ghana

27 juni 2006, 18:48

Na de zeges op Tsjechië en de Verenigde Staten waren de verwachtingen rond Ghana hooggespannen, maar Brazilië heeft de ploeg weer hardhandig met beide benen op de grond gezet. Zonder de geschorste Mickael Essien ontbrak een stukje defensieve zekerheid bij de Afrikanen en Brazilië maakte daar dankbaar gebruik van. Door doelpunten van Ronaldo, Adriano en Zé Roberto won de titelverdediger simpel met 3-0.

Een flitsend begin van de Brazilianen, die na deze treffer op zoek gingen naar een snel tweede doelpunt. Ghana leek nog steeds de weg kwijt en Brazilië speelde de Afrikaanse verdediging bij vlagen helemaal dronken. De grootste kans was voor Adriano. De spits van Inter Milan liep na een dieptepass van Zé Roberto samen met Ronaldo richting het Ghanese doel, maar Adriano maakte er een potje van. In plaats van af te spelen, ging hij voor eigen succes. Toen hij merkte dat hij de verkeerde beslissing gemaakt had, koos hij eieren voor zijn geld en ging hij theatraal naar de grond. De spits kreeg hiervoor een gele kaart van de prima fluiteinde Lubos Michel.

De Brazilianen hadden over geluk dus even niets te klagen, maar mede dankzij dit doelpunt bracht de ploeg zichzelf na rust enigszins in de problemen. Brazilië liet Ghana komen en vertrouwde op de defensie. Deze tactiek wekte nogal wat vraagtekens op. De kracht van Brazilië ligt immers bij de aanval, dus waarom maakte het elftal daar geen gebruik van? In plaats van op zoek te gaan naar een derde doelpunt, riep Brazilië het onheil over zich af. De defensie oogde af en toe gammel en door Ghana het spel te laten maken leek Brazilië te vragen om problemen.

Na deze rode kaart was het Ghanese verzet definitief gebroken. De Afrikanen moesten zich gewonnen geven en vijf minuten na de rode kaart verviel de ploeg weer in een oude fout, namelijk de mislukte buitenspelval. Ditmaal profiteerde Zé Roberto en de middenvelder van Bayern München had er weinig moeite mee om doelman Kingson te kloppen. Hierna kreeg Brazilië nog enkele mogelijkheden om de score te vergroten, maar het bleef bij 3-0. 

Door deze zege heeft Brazilië zich, zonder bijzonder veel moeite, weten te plaatsen voor de kwartfinale. Zaterdag zal de ploeg echter flink aan de bak moeten, als Frankrijk of Spanje de tegenstander zal zijn. Pas dan zal duidelijk worden hoe goed dit Braziliaanse team is. Ghana was vandaag simpelweg nog niet goed genoeg om de titelverdediger echt in de problemen te brengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen