Nijhuis tegen Viergever: "Scoor er eerst eens twee"

15 december 2019, 18:05

Bas Nijhuis blijft achter de tweede penalty voor Feyenoord staan. De arbiter legde de bal op de stip voor een handsbal van PSV'er Nick Viergever. Volgens Nijhuis had videoscheidsrechter Dennis Higler onvoldoende bewijs om in te grijpen. "Dat was er met deze camera's niet", aldus de leidsman.

"Ik snap wel waarom Dennis niet ingrijpt. De camera die het beste beeld laat zien, werd geblokt door een speler", vertelt Nijhuis aan FOX Sports. "Ik denk dat ik op het veld de beste positie heb, ik zie waar hij de bal raakt." Ook na het zien van de beelden na de wedstrijd, blijft Nijhuis overtuigd van zijn besluit. "Ik kan hier niet veel mee, ik moet bewijs hebben. Met deze camera's heb ik dat niet. Ik moet beelden hebben waar het echte contact op te zien is."

Nijhuis sluit het interview vervolgens opmerkelijk af. "Het is mooi om bij een nederlaag een cruciaal moment altijd bij de scheidsrechter neer te leggen. Natuurlijk is het belangrijk. Maar ik heb ook tegen Viergever gezegd: scoor er eerst eens twee, dan praten we weer. Het spel zegt denk ik genoeg. Dan moeten we niet bij de scheidsrechter zijn, maar bij de spelers zelf."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen