De Jong onzichtbaar bij nederlaag van Sevilla tegen Villarreal

15 december 2019, 20:56

Een teleurstellend resultaat voor Luuk de Jong en Sevilla: de spits leed met de Andalusiërs voor eigen publiek een kostbare nederlaag tegen Villarreal (1-2). De Jong mocht tegen de nummer dertien La Liga weer eens opdraven in de basis, maar kon geen potten breken. Na een uur werd hij gewisseld.

De Jong zat vorige week tegen Osasuna (1-1) negentig minuten op de bank. Midweeks hoefde hij niet mee naar Cyprus voor het Europa League-duel met APOEL Nicosia. Voor het treffen had Julen Lopetegui wel weer een basisplaats in petto voor de oud-PSV'er. Het werd voor hem een duel en Sevilla een duel om gauw te vergeten. De Jong kreeg geen mogelijkheden en Sevilla leed voor de tweede keer op rij puntenverlies.

Munir El Haddadi maakte de 0-1 van Raul Albiol nog wel ongedaan. Maar een kwartier voor tijd incasseerde Sevilla de tweede tegentreffer van de avond. Het doelpunt van Karl Toko Ekambi betekende de beslissing in Ramon Sanchez Pizjuan, waardoor Sevilla schade oploopt in de Spaanse titelstrijd. Real Madrid kan zondagavond de koppositie overnemen van FC Barcelona en uitlopen naar een voorsprong van zes punten op Sevilla.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen