Zeefuik geïrriteerd: "Rode kaart was belachelijk, totaal onterecht"

16 december 2019 – FC Groningen speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk bij ADO Den Haag. Een resultaat waar de Groningers nog enigszins mee konden leven nadat zij nog voor de rust met tien man kwamen te staan na de rode kaart van Deyovaiso Zeefuik. Het wegsturen van de rechtsback leidde tot veel frustraties in het Groningse kamp, die zich behoorlijk benadeeld voelden door de arbiter van dienst. "Als club moeten we beroep aantekenen tegen deze rode kaart", zei hij.

Zeefuik geïrriteerd: "Rode kaart was belachelijk, totaal onterecht"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

FC Groningen was eigenlijk de hele eerst helft de betere ploeg en had tot kort voor de rust weinig te duchten van ADO. Eerst maakte Tomas Necid de gelijkmaker, waarna Zeefuik na het zien van de beelden door scheidsrechter Joey Kooij met rood van het veld werd gestuurd. Een beslissing waar de rechtsback zichzelf totaal niet in kon vonden. "Hij was totaal niet terecht", zei hij in het Dagblad van het Noorden. "Ik ging een duel aan, sprong hoog en deed absoluut niets anders dan ik normaal doe bij zo'n kopduel. Echt een belachelijke rode kaart. Ik hoopte daar in de kleedkamer zo dat we niet zouden gaan verliezen." Zeefuik had voor die actie al een gele kaart gekregen en was bij een nieuwe gele kaart ook van het veld gestuurd. "Daar dacht ik niet eens over na. Naar mijn idee was het totaal geen vreemde actie."

Ook trainer Danny Buijs kon zijn frustraties over de rode kaart maar moeilijk verkroppen en deed in de rust zijn beklag aan het adres van de scheidsrechter. Dat hij aan het einde van de tweede helft nog naar de tribunes werd gestuurd had ook Zeefuik niet aan zien komen. "Dat had ik niet zien aankomen. Buijs was heel rustig, we hebben de wedstrijd verder samen gekeken. Ik ben blij dat we een punt hebben gepakt, al hadden het er ook drie kunnen zijn."


Reacties

Eredivisie

gerelateerd