Berghuis niet tevreden: "Moet de club wel kritisch naar kijken"

16 december 2019, 09:08

Uitgerekend Steven Berghuis maakte zondagmiddag het verschil voor Feyenoord in de topper tegen PSV. Met een hattrick velde hij PSV en bezorgde hij zijn ploeg de belangrijke drie punten. De aanvoerder van de Rotterdammers stond deze zomer nadrukkelijk in de belangstelling van de Eindhovenaren, maar koos er na veel speculatie uiteindelijk toch voor om Feyenoord trouw te blijven.  "Ik ben blij dat ik hier ben gebleven", zei hij.

Zijn hattrick tegen PSV was zijn eerste in het shirt van Feyenoord en betekende een belangrijke driepunter voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Het gat met PSV werd verkleind tot drie punten, terwijl het gat met plek drie – welke recht geeft op Europa League – nog maar vier punten is. "Ik ben ben blij dat ik hier ben gebleven", sprak Berghuis in De Telegraaf. "Maar ik ben niet tevreden met hoe het seizoen nu verloopt. Ik heb in de zomer veel gesproken met de club over hoe wij niet te veel achterop zouden raken in Nederland en in Europa zouden kunnen overwinteren."

Op bijna de helft van de competitie staat Feyenoord op een teleurstellende zesde plaats en is de achterstand op Ajax en AZ inmiddels dertien punten. Waar van tevoren toch ten doel werd gesteld om zo lang mogelijk mee te doen om de titel. "Dat is dit seizoen weer niet gelukt. Daar moet de club wel kritisch naar kijken nu. Wil je waarde creëren in je elftal en wil je in de toekomst betere spelers halen met meer geld, dan moet je je eigen doelstellingen halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen