Til moet zijn draai nog vinden in Rusland: "Het loopt nog niet"

16 december 2019, 11:25

Guus Til nam afgelopen zondag afscheid van het AZ-publiek nadat hij in de zomer vertrok naar het Russische Spartak Moskou. De middenvelder volgt de verrichtingen van zijn oude ploeggenoten nog op de voet en is trots op de prestaties van de club. Over zijn eigen prestaties in Rusland is hij nog niet tevreden. "Ik moet mijn draai nog vinden", sprak hij.

Vorig jaar stond Guus Til nog op het wedstrijdformulier als de maker van de winnende treffer in de wedstrijd tegen Ajax, dit jaar nam hij afscheid van het publiek en keek hij de wedstrijd vanaf de tribune. "Nu was het Myron (Boadu, red.) die de bal binnenkopte. Ook uit een corner", zei hij in gesprek met AZ TV. "Het was fantastisch om zo afscheid te nemen. Het stadion zat vol voor toch wel de wedstrijd van het jaar tot nu toe." Til heeft nog veel contact met zijn voormalige ploeggenoten en 'beste vrienden' bij AZ. "Ik ben inmiddels AZ-fan. Het is geweldig om te zien en ben je ontzetten blij met de eerste plek. Ik was niet zenuwachtig voor de wedstrijd, maar had er wel zin in."

Over zijn eigen prestaties is Til minder tevreden. De middenvelder is nog niet helemaal op zijn plek in Rusland en moet wennen aan het land. "Dat is denk ik normaal als je naar het buitenland gaat. Het is een hele andere cultuur en manier van leven. Het gaat wel steeds beter", vervolgde hij. "In Nederland was alles heel knus en klein, daar is de stad enorm." Met Spartak staat hij op een teleurstellende tiende plaats, terwijl Til niet zeker is van een vaste basisplaats. "Het kan veel beter. Zowel voor mij als voor het team. Het loopt nog niet. Waar het aan ligt vind ik moeilijk te zeggen. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen