'Arsenal wil voor jaarwisseling nieuwe coach: Arteta topkandidaat'

16 december 2019, 13:00

Mikel Arteta is een van de topkandidaten voor de trainersvacature van Arsenal. Dat meldt het goed ingevoerde Sky Sports. De Londenaren willen voor de jaarwisseling een opvolger aanstellen voor de ontslagen Unai Emery. De 37-jarige Spanjaard was anderhalf jaar geleden ook in de picture om Arsène Wenger op te volgen, maar toen viel de keuze uiteindelijk op Emery.

Het bestuur van Arsenal zoekt een kandidaat die de club en de Premier League kent. Arteta voldoet aan dit profiel. De huidige assistent van Pep Guardiola bij Manchester City speelde vijf seizoenen voor The Gunners. Arsenal en Manchester City stonden zondagavond tegenover elkaar in het Emirates Stadium.Na de 0-3 nederlaag hebben bestuurders van Arsenal naar verluidt met Arteta gesproken en zou City om opheldering hebben gevraagd.

Op de lijst van kandidaten staan maximaal tien kandidaten. Ook oud-speler Patrick Vieira is er een van. Daarnaast worden onder meer de clubloze Mauricio Pochettino, Niko Kovac en Carlo Ancelotti in verband gebracht met Arsenal. Tot er een definitieve opvolger is, staat Freddy Ljungberg aan het roer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen