PSV stelt Faber aan als interim-coach en zoekt blijvende invulling

16 december 2019, 15:01   Bijgewerkt: 16 december 2019, 15:27

Ernest Faber is voorlopig de nieuwe trainer van PSV. De huidige hoofd jeugdopleidingen van de Eindhovenaren wordt tot en met het einde van dit seizoen naar voren geschoven als opvolger van Mark van Bommel, mede omdat hij over de juiste papieren beschikt. De komende tijd kijkt de club vervolgens naar een permanente oplossing voor de komende jaren. 

Dat laat PSV weten. Faber was eerder ook al interim-coach in Eindhoven, toen hij in maart 2014 werd aangesteld als de tijdelijke opvolger van Phillip Cocu die met gezondheidsproblemen kampte. Daarnaast was hij hoofdcoach van NEC en FC Groningen, alvorens hij in de jeugdopleiding van PSV ging werken.

Ook Boudewijn Zenden en Ruud Hesp gaan een belangrijke rol spelen de komende tijd naast Faber voor de eerste selectie van PSV, die woensdagavond in de KNVB Beker tegen GVVV spelen en vervolgens het dramatische kalenderjaar 2019 beëindigen in eigen huis tegen PEC Zwolle. Met ervaring bij PSV als assistent, jeugdtrainer en als voetballer kent hij de club bovendien erg goed.

Lees ook: Tien mogelijke opvolgers van Van Bommel bij PSV

Van Bommel kreeg maandagochtend zijn ontslag bij PSV, vanwege de tegenvallende resultaten. De opvolger van Phillip Cocu kende nog een redelijk goed eerste seizoen. Tot de laatste speelronde streed PSV met Ajax om de landstitel. Anderzijds verspeelden de Eindhovenaren wel een voorsprong ten opzichte van de Amsterdammers. Ook in de Champions League en de KNVB Beker werd PSV vorig seizoen vroegtijdig uitgeschakeld. Onder Van Bommel verloor PSV ook twee keer de strijd om de Johan Cruijff Schaal en verliep het huidige Eredivisie-seizoen dramatisch.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen