Twente spaart spelers in beker, duel met RKC heeft alle prioriteit

16 december 2019, 15:48

Gonzalo Garcia gaat in het bekerduel met RKC Waalwijk spelers sparen. Voor FC Twente heeft de competitiewedstrijd van vrijdag tegen RKC Waalwijk alle prioriteit. De Tukkers zijn in de Eredivisie na een reeks teleurstellende resultaten afgezakt naar de twaalfde plaats. "Ons doel dit seizoen is handhaven in de Eredivisie en niet het winnen van de beker", aldus Garcia.

De Uruguayaanse trainer beschikt dinsdag tegen Go Ahead niet over de geblesseerden Godfried Roemeratoe en Paul Verhaegh. Daarnaast krijgen Lindon Selahi en Haris Vuckic vermoedelijk rust. "Lindon speelde net als Godfried vorig seizoen nog in een tweede elftal en moet wennen aan het hoogste niveau", vertelt Garcia aan de Tubantia. "Haris zit even aan zijn limit. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat hij zonder blessures zoveel wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld."

Vuckic steekt net als Twente niet in een goede vorm. In de laatste vier wedstrijden pakte de promovendus maar één punt. Bovendien was er een nederlaag bij VVV-Venlo en een bloedeloos gelijkspel tegen ADO Den Haag. Maar met de kritiek op het spel is Garcia het niet eens. "Ik ben toch niet blind. Ik ben een gepassioneerd mens, maar ik kijk wel rationeel naar onze wedstrijden. Bijna elke trainer van de tegenstander zegt naderhand dat ze lucky zijn geweest tegen ons. Ik geef toe, je kunt niet elke week blijven roepen dat je unlucky bent, maar we verliezen onze wedstrijden op momenten. Met onze tactiek en strategie is niks mis. We moeten ons zelf alleen gaan belonen en dat betekent ook dat we de goals niet zo makkelijk moeten weggeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen