Kans op EK miniem voor Memphis: "Staat 7,5 maanden voor"

16 december 2019, 15:53   Bijgewerkt: 16 december 2019, 15:59

De kans dat Memphis Depay het EK 2020 gaat halen, is miniem. Dat is de conclusie die Vincent Gouttebarge, hoofd medische zaken bij de internationale spelersvakbond FIFPro, trekt. De race tegen de klok is nu al begonnen voor de Oranje-international, die afgelopen weekend zijn kruisband afscheurde. "Voor een terugkeer in wedstrijdverband staat 7,5 maanden."

Dat zei hij tegenover het Algemeen Dagblad. Minimaal 6,5 maand kost het om weer volledig fit te worden, waarna in de regel een maand wedstrijd- en trainingsritme opgedaan moet worden door voetballers met dergelijke blessures. Aangezien op 14 juni 2020 het EK begint voor Oranje, lijkt de kans op speeltijd nihil - laat staan in de voorbereiding op het eindtoernooi. 

"En weer kunnen spelen, wil niet zeggen dat je ook direct weer op niveau kan presteren. Het verschilt allemaal per speler en het is in het geval van Memphis dus speculeren. Maar gezien de tijd die resteert, moet hij ook een afweging maken tussen z'n gezondheid op de lange termijn en het EK", aldus Gouttebarge.

En dan is het ook nog maar de vraag hoe hij terugkeert na zijn blessure. "De kracht van Memphis is z'n snelheid en explosiviteit. Maar juist bij een blessure aan de voorste kruisband zie je vaak dat de knie daarna wat moeizamer buigt. Terwijl die buiging juist belangrijk is in een volle sprint. En op de lange termijn is er ook kans op artrose bij zulke blessures", weet Gouttebarge.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen