KNVB deelt beelden van penaltymoment in De Kuip

16 december 2019, 20:46   Bijgewerkt: 16 december 2019, 21:22

De KNVB heeft maandagavond de beelden gedeeld van het veelbesproken penaltymoment tijdens de topper tussen Feyenoord en PSV (3-1). De Rotterdammers kregen halverwege de tweede helft voor de tweede keer een strafschop nadat Steven Berghuis de bal tegen de arm van Nick Viergever aan schoot. Na het bestuderen van de beelden zag de VAR geen reden om Bas Nijhuis te corrigeren.

Dennis Higler, de dienstdoende VAR, kon geen beelden vinden waaruit bleek dat Nijhuis een fout had gemaakt. "We hebben bijna geen beeld, we zijn alle hoeken langs gegaan. Ik vind een penalty prima", deelde hij. Eerder liet Reinold Wiedemeijer van de KNVB al weten dat Higler geen blaam treft. "De VAR zoekt naar beelden om bewijs te krijgen. Blijkbaar is dat niet gelukt, ondanks twaalf cameraposities."

Niet alleen door de gegeven strafschop, maar ook vanwege zijn reactie na de wedstrijd werd Nijhuis flink bekritiseerd. "Het is mooi om bij een nederlaag een cruciaal moment altijd bij de scheidsrechter neer te leggen. Natuurlijk is het belangrijk. Maar ik heb ook tegen Viergever gezegd: scoor er eerst eens twee, dan praten we weer. Het spel zegt denk ik genoeg. Dan moeten we niet bij de scheidsrechter zijn, maar bij de spelers zelf", was de uitspraak die veel stof deed opwaaien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen