Van Praag maakt op laatste werkdag bizarre vergelijking

16 december 2019, 21:05

Op zijn laatste dag als voorzitter van de KNVB heeft Michael van Praag zich de woede van supporters van FC Twente op de hals gehaald. Bij het Radio 1-programma Spraakmakers vergeleek hij de omstandigheden bij de bouw van WK-stadions in Qatar met het dodelijke dakdrama in de Grolsch Veste in 2011. De club uit Enschede heeft inmiddels ook gereageerd op de vergelijking van Van Praag.

"Ik ben op bezoek geweest bij de voorzitter van de FIFA, om mijn opvolger voor te stellen. Hij begon ook over Qatar. Hij vertelde mij dat het aantal doden in Qatar veel lager ligt. In elk geval niet een paar honderd, maar rond de twintig. Wat is de waarheid? Bij FC Twente is ook een dak ingestort en daarbij zijn ook mensen geloof ik gewond geraakt", aldus Van Praag.

De presentator gaf de afscheidnemende Van Praag tegengas door te stellen dat de vergelijking te kort door de bocht was. Daar reageerde hij niet op. Wel zei hij de manier waarop de mensen in Qatar aan de stadions hebben moeten werken te veroordelen. Hoeveel doden er exact zijn gevallen bij de bouw van de WK-stadions, is onduidelijk. The Guardian meldde in oktober dat het om honderden gaat.

Reactie FC Twente

Vanuit FC Twente is gereageerd op de vergelijking van Van Praag. "Dit zijn zeer ongelukkige uitspraken, zeker naar de nabestaanden en de gewonden van de ramp", wordt er tegen Tubantia gezegd. Bij het dakdrama in 2011 vielen twee doden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen