Koeman aangedaan door blessure Memphis: "Een geweldige klap"

16 december 2019, 21:26   Bijgewerkt: 16 december 2019, 23:41

Ronald Koeman baalt enorm van de zware blessure die Memphis Depay zondag heeft opgelopen. De Oranje-international heeft zijn kruisband afgescheurd, waardoor de kans groot is dat hij komende zomer niet op het EK te bewonderen zal zijn. Naast Memphis raakte ook Donyell Malen geblesseerd, al is hij vermoedelijk eerder hersteld dan zijn Oranje-collega.

In gesprek met de NOS reageert Koeman voor de eerste keer op het blessurenieuws. "Hoe ik het nieuws van Donyell Malen en Memphis Depay heb ervaren? Ja, slecht. Het is bekend dat Memphis de laatste twee jaar zeker bij het Nederlands elftal een ongelooflijk hoog rendement heeft en een heel belangrijke speler is", begint de bondscoach van het Nederlands elftal.

Lees ookKans op EK miniem voor Memphis: "Staat 7

Koeman realiseert zich dat hij komende zomer waarschijnlijk niet over Memphis kan beschikken. "Bij een zware blessure staat er normaal gesproken altijd een bepaalde tijd voor. Dan zou eventueel met het EK wat van de zomer is zou dat eventueel een probleem kunnen zijn. Dat was absoluut een streep door de rekening. Ik weet hoe sterk en hoe hij bezig was met een EK om daar bij te zijn, dat het voor hem een geweldige klap is."

"De een komt wat sneller terug dan de ander, maar je moet revalideren, terugkomen, trainen, wedstrijden spelen; daar gaat wel wat tijd in zitten. Dan wordt een EK eventueel heel moeilijk", vervolgt hij. "Aan de andere kant heb ik geleerd dat het geen zin heeft om vooruit te kijken. Ook deze zondag bewees weer dat je nergens op kan rekenen. Laten we hopen dat alle anderen fit en gezond blijven. En dan zien we tegen mei hoe het ervoor staat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen