De Bruyne richt zich al tijdens carrière op trainerscursus

17 december 2019, 08:02

Kevin De Bruyne is niet alleen bezig met zijn prestaties bij Manchester City, maar denkt ook alvast na over de periode na zijn carrière. De Belg gaat zich inschrijven voor de verkorte trainerscursus die de Belgische bond organiseert voor internationals.

Dat betekent echter niet dat hij al zeer bezig is met het trainersvak. "We hebben onlangs in België een voorstel gekregen om ons trainersdiploma te behalen, UEFA A en UEFA B samen", vertelt de 28-jarige De Bruyne aan Het Laatste Nieuws. "Dat is natuurlijk iets wat ik wil doen. Omdat je op een kortere periode twee diploma's tegelijk kunt behalen. Ik speel nog niet met het idee om trainer te worden. Daarvoor ben ik nog te jong. Maar als ik later in het voetbal wil blijven, is dit het minimum."

Eerder werd landgenoot Vincent Kompany bij Manchester City al geïnspireerd door Pep Guardiola en dat lijkt nu ook bij De Bruyne te gebeuren. "Vincent volgt zijn trainerscursus bij de Engelse en Welshe bond. Ik zal het via de KBVB doen. In november hebben ze ons de nieuwe formule uitgelegd. Ik denk dat de cursus in maart start, maar iedereen mag die op eigen tempo afwerken. Ik moet nog eens goed uitzoeken hoe en wanneer ik het wil doen."

Zondag was De Bruyne met twee goals en een asisst nog van grote waarde tegen Arsenal (0-3).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen