Ruzie Memphis en spandoek-fan krijgt mogelijk staartje

17 december 2019, 08:30   Bijgewerkt: 17 december 2019, 09:08

Na de Champions League-wedstrijd van Olympique Lyon en RB Leipzig was het behoorlijk onrustig op en rondom het veld in Frankrijk en dat krijgt nu mogelijk een staartje. Memphis Depay kreeg ruzie met een fan nadat die een spandoek toonde waarop hij zijn ongenoegen uitte over Lyon-verdediger Marcelo. De UEFA heeft een onderzoek gestart naar de acties rondom deze wedstrijd.

Lyon had zich door een 2-2 gelijkspel geplaatst voor de volgende ronde van het miljardenbal, maar de stemming was na afloop allesbehalve feestelijk. Memphis kreeg het aan de stok met een supporter en trok het spandoek van de fan uit handen. De tuchtcommissie kijkt nu naar de ruzie die daarna op het veld ontstond.

Volgens de UEFA zou er te weinig bescherming zijn op en rond het veld. Supporters zouden niet zomaar op het veld moeten kunnen komen. De zaak wordt op 27 februari behandeld. Tegen die tijd wordt er ook gekeken of Lyon een straf moet krijgen voor het gooien van objecten op het veld en het gebruiken van laserpennen tijdens de wedstrijd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen