Viergever: "Voelt alsof wij de trainer hebben laten vallen"

17 december 2019, 08:34

Nick Viergever heeft net als veel ploeggenoten maandag een slechte dag beleefd. De verdediger hoorde in de ochtend dat trainer Mark van Bommel de laan uit werd gestuurd vanwege de aanhoudend slechte resultaten. Viergever had desondanks nog genoeg vertrouwen in de coach.

"Als de trainer eruit moet, voelen wij dat als falen van de trainersgroep en dat wij hem hebben laten vallen", spreekt de dertigjarige routinier klare taal bij het Eindhovens Dagblad. "We hoorden het in de ochtend en dat soort berichten zijn natuurlijk nooit leuk. Je weet dat als er zo lang slechte resultaten zijn, dat de trainer op een gegeven moment de kop van Jut is. De resultaten zijn ook gewoon slecht. Dit kan niet als je bij PSV speelt, dat je zoveel puntenverlies leidt. Op een gegeven moment kan het niet anders meer. Je wilt met elkaar tot iets komen en dat is bij PSV voor het kampioenschap spelen, de beker pakken en Europees overwinteren."

Volgens Viergever is het niet zo dat er veel spelers ontevreden waren onder Van Bommel. "Als de resultaten goed zijn, zijn er ook altijd ontevreden spelers. Dat is nu niet anders. Het is aan het gros om goed te spelen en we hebben als groep gefaald. Er was een serie nodig en die bleef steeds uit."

Maandag namen de spelers officieel afscheid van Van Bommel. "De trainer heeft zijn woordje gedaan en het leven gaat nu weer door. We gaven niet op en dat deed de trainer ook niet, maar uiteindelijk hebben we met zijn allen gefaald. De meerderheid van de spelers stond achter de coach."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen