Odgaard: "Als spits heb je altijd een bloedsmaak in je mond"

17 december 2019, 09:02

Na een moeizame start komt Jens Odgaard er steeds beter in bij sc Heerenveen. De Deense spits heeft inmiddels zeven keer gescoord in de Eredivisie en voelt het vertrouwen toenemen. Toch had hij nog vaker kunnen scoren, als de aanvoer beter was geweest.

De twintigjarige huurling beleefde een ongelukkige start, maar komt steeds beter in vorm. "Als je meer scoort, neemt het vertrouwen ook toe", reageert hij bij Omrop Fryslan. Met name door de aanwezigheid van Chidera Ejuke worden er ook veel kansen om zeep geholpen. De Nigeriaanse buitenspeler gaat vaak voor eigen succes. "Dat is wel eens frustrerend. Je hebt als spits altijd een bloedsmaak in je mond om te scoren. Ik zou wel wat meer ballen kunnen hebben, maar het is niets persoonlijk", zegt Odgaard. "Het gaat nog steeds beter en beter. Het niveau stijgt nog steeds. Als team worden we beter, maar persoonlijk ontwikkel ik me ook."

De Deen komt met zijn ploeg dinsdag in actie tegen Roda JC in het bekertoernooi. Trainer Johnny Jansen is niet van plan om spelers te gaan sparen in het thuisduel. "Ik kan wel denken: laat ik nu de tweede keeper eens minuten gunnen. Maar wat gaan de andere bankspelers dan zeggen? Waarom hij wel en ik niet?", zegt Jansen, die dus niet gaat wisselen. "De beste elf moeten gewoon spelen. Klaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen