Bendtner vertrekt na nul competitiegoals bij FC Kopenhagen

17 december 2019, 11:27

Nicklas Bendtner vertrekt per 1 januari 2020 weer bij FC Kopenhagen. De Deense spits tekende in de zomer een contract tot de winter bij de Deense topclub, maar wist daar nauwelijks potten te breken. Daardoor vertrekt hij op 1 januari weer bij de club.

Dat bevestigt Kopenhagen via de eigen kanalen. De 31-jarige spits speelde sinds de zomer bij Kopenhagen, de club die hij sinds zijn jonge jaren een warm hart toedraagt. Het was een grote wens van hem om te scoren voor die club. Dat lukte in de competitie ondanks zes optredens niet, maar slaagde wel in de beker.

"Met zijn ervaring was hij van grote waarde voor de ploeg", zegt manager Stale Solbakken. "Hij was een rolmodel die altijd voor de jonge spelers klaarstond." Bendtner, die eerder bij onder meer Arsenal, VfL Wolfsburg en Rosenborg speelde, gaat zich nu beraden over zijn toekomst. "Ik ben trots dat ik het shirt van de club heb gedragen en dat ik heb gescoord in het stadion. Dat was een grote droom van me. Iedereen bij de club heeft me goed behandeld. Ik ga nu kijken welke opties ik heb voor de toekomst, op en naast het veld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen