Van Praag door het stof na uitspraken: 'Welgemeende excuses'

17 december 2019, 12:05

Michael van Praag heeft een zeer ongelukkig einde van zijn dienstverband bij de KNVB gekend. De voorzitter beleefde maandag zijn laatste dag als preses van de bond, maar haalde het nieuws met opmerkelijke uitspraken over FC Twente. Dinsdag heeft hij zijn excuses aangeboden voor zijn teksten.

Van Praag verscheen maandag in het Radio 1-programma Spraakmakers. Daar vergeleek hij de omstandigheden bij de bouw van WK-stadions in Qatar met het dodelijke dakdrama in de Grolsch Veste in 2011. Door zijn teksten kreeg hij veel kritiek, onder meer van FC Twente die zijn teksten als 'niet handig' bestempelde.

"Ik ben op bezoek geweest bij de voorzitter van de FIFA, om mijn opvolger voor te stellen. Hij begon ook over Qatar", verhaalde Van Praag. "Hij vertelde mij dat het aantal doden in Qatar veel lager ligt. In elk geval niet een paar honderd, maar rond de twintig. Wat is de waarheid? Bij FC Twente is ook een dak ingestort en daarbij zijn ook mensen geloof ik gewond geraakt."

De presentator gaf de afscheidnemende Van Praag tegengas door te stellen dat de vergelijking te kort door de bocht was. Daar reageerde hij niet op. Wel zei hij de manier waarop de mensen in Qatar aan de stadions hebben moeten werken te veroordelen. Hoeveel doden er exact zijn gevallen bij de bouw van de WK-stadions, is onduidelijk. The Guardian meldde in oktober dat het om honderden gaat.

Via Twitter heeft Van Praag dinsdag excuses gemaakt. 'Ik wil aan iedereen graag mijn welgemeende excuses aanbieden voor mijn opmerking over het stadion dak van @fctwente', schreef hij. 'Ik heb het niet gezegd zoals ik dat eigenlijk wilde en bedoelde en dat was dom van me. Het spijt me dat ik mensen pijn heb gedaan.'

Just Spee is de opvolger van Van Praag bij de KNVB. Hij heeft dinsdag zijn eerste werkdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen