Crisis Klaassen en co compleet na afgang door assists Boëtius

17 december 2019, 20:23

Het is crisis met hoofdletter C bij Werder Bremen: de toch al zo geplaagde ploeg van Davy Klaassen ging dinsdagvond in eigen huis met liefst 0-5 onderuit tegen directe concurrent 1. FSV Mainz, bij wie Jean-Boëtius in de basis stond en twee assists gaf. Door de vijfde nederlaag in de laatste zes duels – alleen van VfL Wolfsburg werd gewonnen – lijkt de positie van Werder-coach Florian Kohfeldt onhoudbaar.

Ondanks de terugkeer van aanvoerder Niklas Moisander in de basis na blessureleed stond het achterin verre van goed bij Werder Bremen, dat afgelopen weekend nog klop kreeg van Bayern München met 6-1. Tegen 1. FSV Mainz stond het namelijk binnen veertig minuten liefst 0-4: Robin Quaison voltooide een hattrick – één doelpunt werd aangegeven voor Boëtius – en Werder-keeper Jirí Pavlenk maakte een bizar eigen doelpunt.

In het restant van de wedstrijd kon de thuisploeg verdere schade beperken, tot tien minuten voor tijd Boëtius aanvaller Jean-Philippe Mateta in de diepte stuurde en de invaller schatte de pass van de Nederlandse buitenspeler op waarde. Hij schoot de 0-5 binnen en maakte de blamage voor Klaassen en co. compleet.

Door het nieuwe verlies ziet het niet alleen nummer veertien Mainz uitlopen, ook wordt het komende duel met 1. FC Köln – de nummer zeventien – nóg belangrijker. Al is het serieus de vraag of Kohfeldt dan nog trainer is van Werder Bremen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen