Flamengo moeizaam eerste finalist van WK voor clubteams

17 december 2019, 20:37

Flamengo heeft zich dinsdagavond als eerste team geplaatst voor de WK-finale voor clubteams. De ploeg van Jorge Jesus was ook de grote favoriet voor de ontmoeting met Al Hilal, maar had het door een snelle achterstand tot tien minuten voor het einde de nodige moeite met de ploeg uit Saoedi-Arabië (3-1). 

Zodoende wacht Flamengo in de finale de winnaar van het duel tussen Monterrey en Liverpool, dat woensdagavond op de rol staat. Daarvoor was de Braziliaanse ploeg ook de favoriet, maar het kwam nog in serieuze moeilijkheden toen Salem Al Dawsari na ruim een kwartier de score opende: 0-1.

Het duurde tot begin van de tweede helft voordat de ploeg met onder andere Gabriel Barbosa (oud-Inter), keeper Diego Alves (oud-Valencia), Rafinha (oud-Bayern München), Felipe Luis (oud-Atlético Madrid) én Pablo Marí (oud-NAC Breda) de score ongedaan had gemaakt. Giorgian De Arrascaeta maakte enkele minuten na de thee gelijk, waarna Bruno Henrique een klein kwartier voor tijd de 2-1 maakte.

In de slotfase pakte André Carrillo nog een rode kaart en vlak daarvoor had zijn ploeggenoot Ali Albulayhi een eigen doelpunt gemaakt en zodoende het duel in het voordeel van Flamengo beslist. Zodoende gaat het team met Bafétimbi Gomis en Sebastian Giovinco naar de troostfinale, terwijl Flamingo in de eindstrijd het opneemt tegen – normaliter – Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen