Dammers na jaar terug in basis: "Heb best een leuke tijd gehad"

17 december 2019, 22:49

Het bekerduel met PEC Zwolle was dinsdagavond een bijzondere voor Fortuna-aanvoerder Wessel Dammers. De verdediger stond voor het eerst sinds een jaar weer in de basis, nadat hij nagenoeg het hele voetbaljaar 2019 moest missen vanwege een zware kruisbandblessure.

"Het is een heerlijk gevoel om eindelijk weer te beginnen na een hele lange periode", blikt Dammers direct na afloop van het duel terug met FOX Sports. "Van de week wist ik dat ik in de basis zou beginnen, dus ik kon me er goed op voorbereiden. Ik heb er uiteindelijk een goed gevoel aan overgehouden." 

In tegenstelling tot veel andere spelers die lang moeten brommen vanwege een blessure, kijkt Dammers positief terug op het afgelopen kalenderjaar. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik best een leuke tijd heb gehad. Je revalideert in Zeist met andere jongens uit de Nederlandse en buitenlandse competitie en moet er met z'n allen het beste van maken. Richting het einde werd het lastiger, maar uiteindelijk sta ik er nu weer."

Met de aanvoerder weer in de basis won Fortuna gemakkelijk van PEC. "In de eerste helft waren we goed aan de bal en het druk zetten was ook goed. Zwolle had daar geen antwoord op. In de tweede helft speelden zij met een extra aanvaller en hadden wij het moeilijker. We hebben desondanks niet veel grote kansen weggegeven. Al met al is het zeker een terechte overwinning." Dammers ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: "Ik moet nog mer wat meer wedstrijdritme opdoen, dan komt het wel goed."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen