Telstar ontvangt Ajax: "Dit is een lot uit de loterij"

18 december 2019, 08:05

Andries Jonker verwacht dat Telstar woensdagavond niet een tot op het bot gemotiveerd Ajax treft. Uit eigen ervaring weet de trainer hoe topclubs zulke bekerwedstrijden benaderen. "Echt het allerlaatste waar je als Ajax zin in hebt, is spelen tegen Telstar op een woensdagavond, in een ministadionnetje op een kunstgrasveld", aldus de Telstar-coach.

"Het is een wedstrijd die je alleen maar kunt verliezen. En als het 0-8 wordt, maakt het eigenlijk nog niks uit", zegt Jonker tegen het Algemeen Dagblad. Voor Ajax is de bekerwedstrijd niet bijzonder, maar voor Telstar wel. Met name in financieel opzicht geeft het de Eerste Divisie-club een boost. "Dit is een lot uit de loterij. Met deze wedstrijd hopen we het begrotingstekort te dichten. Je moet het zo zien: de spelersgroep kost in totaal, inclusief werkgeverslasten, zeven ton. Daar voetballen hier 26 mensen voor. Er loopt een speler rond die op jaarbasis 1296 euro verdient. En die is hier elke dag. Als je er zo over nadenkt dan hebben we natuurlijk niks in te brengen tegen Ajax."

Waar Ajax de laatste drie wedstrijden verloor, daar kende Telstar een aardige voorbereiding op de bekerwedstrijd.

Zo speelde de club gelijk tegen hoogvliegers NAC Breda (1-1) en De Graafschap. "Ik heb een voorbeeld aangehaald van Bayern München. Dan speelden we tegen Mainz op zaterdag en wachtte dinsdag ManUnited. Denk je dat die spelers daar mee bezig waren? Als ze van Mainz verloren, stortte de hele boel in."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen