Protestactie van 25.000 Catalanen verwacht rondom El Clásico

18 december 2019, 12:12

Het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid zal woensdagavond meer dan ooit in het teken staan van de demonstraties in Spanje. Er worden (grote) acties verwacht vanuit Tsunami Democràtic, die strijden voor de onafhankelijkheid van Catalonië. Eerder werd het duel al verplaatst vanwege onrust in het land.

"Het is minder hectisch, er zijn nauwelijks nog protesten", vergelijkt NOS-correspondent Edwin Winkels de huidige situatie met het moment in oktober, toen het duel eigenlijk gepland stond. "Tsunami Democràtic heeft in een communiqué aangekondigd vanavond met 25.000 man te gaan demonstreren. Maar ze gaan de wedstrijd in principe niet boycotten of onderbreken."

Er zijn duizenden agenten op de been om de protestacties in goede banen te leiden woensdagavond bij El Clásico, waarvan zelfs even sprake was dat het weer uitgesteld zou worden. Dat gebeurde uiteindelijk niet, op voorspraak van beide clubs - die samen naar het stadion reizen. "Je hebt altijd relschoppers, maar er is voldoende politie bij aanwezig. Ik verwacht niet dat het uit de hand zal lopen", aldus Winkels.

Lees ook: Organisatie zet met statement uitgestelde El Clásico onder druk

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen