Debuterende Zirkzee helpt Bayern in extra tijd aan zege

18 december 2019, 22:35

Een fantastisch Bundesliga-debuut voor Joshua Zirkzee: de achttienjarige Nederlander van Bayern München viel in blessuretijd in tegen SC Freiburg en hielp de Duitse kampioen in blessuretijd bij zijn eerste balcontact aan een 1-2 voorsprong. Uiteindelijk werd het nog 1-3, maar was Zirkzee de grote held voor Bayern.

SC Freiburg - Bayern München 1-3

Bayern mocht aan de bak tegen SC Freiburg, dat zich al knap in de Duitse subtop meldde. Zowel Bayern als de thuisploeg toonden zich gevaarlijk met snelle aanvallen. Dat leverde Bayern de 0-1 op. Alphonso Davies snelde over de linkerflank en wist Robert Lewandowski succesvol te bedienen. Met een 0-1 ruststand werd de pauze bereikt, maar was een gelijkmaker niet onverdiend geweest. Die kwam er alsnog dankzij Vicenzo Grifo. 1-1 leek ook de eindstand te worden, totdat Zirkzee werd gebracht in de extra tijd. Zijn eerste speeltijd in de Bundesliga was amper een paar seconden oud totdat Zirkzee bij zijn eerste balcontact scoorde. Door de benen van landgenoot Mark Flekken schoot Zirkzee raak. Na de sensationele goal van Zirkzee bepaalde Serge Gnabry de eindstand op 1-3. 

Borussia Mönchengladbach - SC Paderborn 2-0

Mönchengladbach verspeelde zondag tegen VfL Wolfsburg de koppositie aan RB Leipzig. Door het gelijkspel van Leipzig van gisteren tegen Borussia Dortmund (3-3) konden Die Fohlen weer op gelijke hoogte komen. Dat werd na rust tegen hekkensluiter Paderborn in orde gemaakt. De tweede helft was slechts een paar seconden onderweg of de 0-1 hing tegen de touwen. Balverlies werd afgestraft door Alassane Pléa. Vanaf de penaltystip besliste Lars Stindl het duel en staat Mönchengladbach weer samen met Leipzig bovenaan, maar beschikt het wel over een minder doelsaldo.

Overige uitslagen:

Eintracht Frankfurt - FC Köln 2-4

VfL Wolfsburg - Schalke 04 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen