Officieel: De Koning moet VVV-Venlo behoeden voor degradatie

19 december 2019, 09:08

Hans de Koning (59) maakt het seizoen af als hoofdtrainer van VVV-Venlo. Hij neemt het stokje over van interim-trainer Jay Driessen, die terugkeert in de functie van assistent. Diezelfde Driessen verlengt zijn verbintenis met tweeënhalf seizoen. Ook Mark Luijpers, de andere assistent in de staf van VVV, blijft langer aan de club verbonden. Hij tekende bij tot medio 2023.

De Koning was in het verleden trainer van AZ, Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV Apeldoorn, Helmond Sport, FC Volendam, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles. Vorig seizoen stond hij aan het roer bij Volendam. "Ik ben blij met de mogelijkheid die ik krijg om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan. Een nieuwe uitdaging voor mij bij een mooie club in de Eredivisie", reageert De Koning op het clubkanaal van VVV. "Daarbij heb ik een duidelijke doelstelling meegekregen: handhaving. Daar gaan we met z'n allen naartoe werken. Uit de gesprekken met de clubleiding en met Jay Driessen en Mark Luijpers sprak veel vertrouwen. Het feit dat Jay en Mark, beide natuurlijk al lange tijd verbonden aan de club, bijtekenen, zegt mij ook veel. Samen de schouders eronder!"

Technisch manager Stan Valckx: "Met Hans de Koning hebben we een zeer ervaren trainer in huis gehaald, die weet wat het is om met een Eredivisieclub te strijden voor lijfsbehoud. Een duidelijke taak die we hem hebben meegegeven. Hans is zeer gemotiveerd om die uitdaging aan te gaan. We zijn dan ook verheugd dat we met hem overeenstemming hebben kunnen bereiken om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in Venlo."

Aan De Koning is de taak om VVV-Venlo te behoeden voor degradatie. Door de slechte prestaties onder Robert Maaskant namen de degradatiezorgen toe in Venlo. Daarom werd Maaskant vorige maand ook ontslagen. Onder Driessen won VVV van FC Twente (2-1) en FC Emmen (2-0), maar staat de ploeg nog steeds zestiende.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen