Garcia snakt naar winst tegen RKC: "Vooral mentaal herstellen"

19 december 2019, 14:59

FC Twente ging deze week in de beker smadelijk met 2-5 ten onder tegen Go Ahead Eagles en is daardoor nu vijf wedstrijden op rij zonder overwinning. Trainer Gonzalo Garcia hoopt dat Twente vrijdag uit tegen RKC Waalwijk eindelijk weer eens kan winnen.

Het verlies tegen Go Ahead was een mokerslag voor Twente, dat toch al niet zo lekker in het zelfvertrouwen zit. "We zullen fysiek, maar vooral mentaal moeten herstellen, want we moeten door. Ik kan over de inzet van de spelers niet ontevreden zijn, want ze geven echt alles. Het is duidelijk dat het verdedigen gewoon beter moet, we geven de goals te gemakkelijk weg. Als je te veel wilt, maak je juist fouten. Het is goed om klinisch te zijn, gewoon te doen wat nodig is", vertelt Garcia op de clubwebsite.

Dat er na het verloren bekerduels emoties loskwamen bij de fans, snapt Garcia. "Dat begrijp ik, emotie hoort bij voetbal. Ik zou willen dat iedereen altijd blij is, maar dat gaat helaas niet. We hebben goede en slechte momenten." Garcia hoopt dat het vrijdag in Waalwijk beter gaat. "Het wordt een zware wedstrijd, het komt op mentaliteit aan. RKC voetbalt het hele seizoen al goed en begint nu ook punten te pakken."

Twente kan niet beschikken over Paul Verhaegh, Tim Hölscher en Jorn Brondeel. "Godfried Roemeratoe, Xandro Schenk en Giorgi Aburjania zijn twijfelgevallen, op de laatste training zullen we bekijken of ze fit genoeg zijn.."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen