'Club Brugge wil stunten met komst van bankzitter Benteke'

19 december 2019, 21:08   Bijgewerkt: 19 december 2019, 21:22

Club Brugge wil zich in de winterstop versterken met Christian Benteke. Hoewel de aanvaller momenteel actief is in de Premier League bij Crystal Palace, hoopt de koploper van België de spits te verleiden voor een terugkeer naar zijn thuisland. Ondanks dat hij tussen de twaalf en vijftien miljoen euro moet kosten, is Club hoopvol.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. Anders dan de meeste Belgische clubs heeft Club Brugge veel financiële mogelijkheden door de goede prestaties in de Champions League en Europese overwintering en de daarbij horende recordomgezet van 92 miljoen euro. Vergelijkbaar met de positie van Ajax in Nederland afgelopen zomer wil de Belgische topclub investeren in de spelersgroep en daar zou een toptransfer van Benteke - die in Engeland immer op de bank zit en het moet doen met invalbeurten - bijpassen.

Benteke zou niet alleen een flinke transfersom moeten kosten, ook verdient hij zo'n zeven miljoen euro per seizoen. Afgelopen zomer maakte keeper Simon Mignolet een vergelijkbare overstap en dat is tot dusver heel goed uitgepakt. De duurste speler uit de geschiedenis van Club tot dusver is David Okereke, die afgelopen zomer voor acht miljoen euro werd gehaald. Recent werd het contract van ster Hans Vanaken opengebroken en verlengd, waardoor Club Brugge 'spierballen' wil tonen, aldus Het Nieuwsblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen