Tomasson vertrekt na EK 2020 als assistent bij Denemarken

19 december 2019, 21:57   Bijgewerkt: 19 december 2019, 22:03

Jon Dahl Tomasson (op archiefbeeld) vertrekt na het EK van 2020 bij de nationale ploeg van Denemarken. De voormalig spits van onder andere Feyenoord en sc Heerenveen is momenteel assistent-coach Age Hareide bij de Denen, maar vertrekt net het eindtoernooi van komende zomer. "Ik wil weer op eigen benen staan."

Da vertelt hij tegenover het Deense medium BT. Tomasson ging in 2016 bij de nationale ploeg van Denemarken aan de slag, nadat hij in Nederland als hoofdcoach van Excelsior en Roda JC en als assistent-trainer van Vitesse had gewerkt. In Kerkrade degradeerde hij naar de Eerste Divisie en werd vervolgens ontslagen.

Lees ookTomasson assistent-bondscoach Denemarken

"Ik heb de afgelopen jaren wel wat aanbiedingen gehad, maar ik had me verbonden aan de nationale ploeg van Denemarken", aldus de spits. Omdat Hareide als bondscoach vertrekt na het EK en wordt opgevolgd door Kasper Hjulmand, is het voor Tomassen ook het juiste moment om weer op eigen benen te staan bij een club. Denemarken speelt op het EK in Groep B, met België, Rusland en Finland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen