Spanje laat zich aftroeven door Frankrijk

Ger
27 juni 2006, 22:56

Niet favoriet Spanje maar Frankrijk speelt in de kwartfinale van het WK tegen titelhouder Brazilië. De ervaren Haantjes boekten dinsdag een verrassende zege tegen de veel jongere Spanjaarden (1-3). Frankrijk sloeg in de slotfase toe met goals van Patrick Vieira en Zinedine Zidane.

De Franse ploeg begon, zoals eerder ook in de groepsduels, veel te traag. De Haantjes beleefden in het recente verleden het nodige succes, maar bondscoach Raymond Domenech blijft te lang vasthouden aan ervaren krachten. Zinedine Zidane is de verpersoonlijking van zijn generatie. De middenvelder van Real Madrid is geen schim van de ster van weleer, maar keert na een schorsing toch weer terug in de basiself.

Een overtreding van Lilian Thuram op Pablo Ibañez leverde Spanje de openingstreffer op. De Italiaanse scheidsrechter Rosetti kende een strafschop toe, die door Valencia-spits David Villa vakkundig werd benut. De voorsprong voor de Spanjaarden was op dat moment volledig verdiend.

In de tweede helft verloor Spanje in rap tempo de regie over de wedstrijd. Frankrijk schakelde een tandje bij en wist de route naar het doel van Casillas beter te vinden. Aragones onderkende het gevaar en haalde Villa en Raúl naar de kant voor Joaquin en Luis Garcia. De dubbele wissel bracht Spanje er niet bovenop. Veel verder dan een schot van Joaquin in het zijnet kwam de ploeg niet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen