Berghuis 'schaamt' zich niet en is heel blij met zege

19 december 2019, 23:00

Steven Berghuis was vooral opgelucht na de 1-2 zege van Feyenoord op bezoek bij SC Cambuur. Hoewel de Rotterdammers in de eerste helft van het kastje naar de muur werden gestuurd door de sterk gehavende Eerste Divisie-ploeg, was de doelpuntenmaker blij met het bereiken van de achtste finales. "Ik schaam me niet, ik ben vooral heel blij met deze overwinning."

Dat zei Berghuis tegenover FOX Sports. "Cambuur speelde de eerste helft heel goed, heel verzorgd. We moesten constant achter de bal aanlopen, dat deden zij goed. Maar het moet beter", constateerde de aanvaller over het spel van de Rotterdammers en loofde de thuisploeg nogmaals. "Het spel zag er echt verzorgd uit bij hen."

Toch had aanvoerder Berghuis geen gevoel schaamte. "Totaal niet. Ik snap ook niet dat je dat vraagt", reageerde hij enigszins geagiteerd. "Ik schaam me niet, ik ben juist heel blij met deze overwinning. En nee, ik vond het spel ook niet beschamd. Zij waren in de eerste helft gewoon beter en dat moeten wij beter doen als Feyenoord. Daarin ligt voor ons nog wat om te leren."

Cambuur miste vier belangrijke basisspelers en was niet effectief genoeg om Feyenoord pijn te doen. In de tweede helft stonden de bezoekers wel beter. Berghuis: "We stonden dichterbij elkaar en we waren in de uitbraken ook gevaarlijker. Daar hebben we veel kansen in gecreëerd. Feyenoord moet beter zijn, maar ik ben blij met de overwinning."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen